Emezzi products are
sleeker and slimmer

Beter dan stalen deuren met glas

Aluminium deuren hebben voordelen

​​​​​​​

Wij maken onze metalen binnendeuren met glas van slanke aluminium profielen. Niet te onderscheiden van echte stalen deuren, behalve in de onderstaande punten. De profielen en het glas zijn de basis van onze deuren en scheidingswanden. Onze versie van de steellook deur is symmetrisch en dus aan beide zijden gelijk. Dat zorgt voor een strakke uitstraling. Op deze pagina leest u alles over de troeven van onze aluminium steellook deuren.

01

Ranker dan
stalen deuren


De aluminium profielen die wij voor de deuren en wanden gebruiken zijn veel ranker en strakker dan profielen die gebruikt worden voor stalen deuren. Dat komt omdat bij staal wordt gewerkt met een 'radius' van 3 mm. De in eigen beheer ontwikkelde profielen hebben een radius van slechts 0,5 mm. De profielbreedte in het zicht is slechts 30 mm, bij stalen deuren is dat breder, nl. 35 mm of zelfs meer. Daardoor durven we zeggen dat we het strakste en rankste, maar toch superstevige profiel in huis hebben!

​​​​​​​

02

Symmetrisch en lichtgewicht


Onze metalen deuren zijn aan de beide zijden gelijk. Er is dus geen mooie en minder mooie zijde. Hierdoor is de toepassing van verschillende gehelen in één ruimte perfect mogelijk en gelijk van uitzicht hoe je ze ook draait. Daarnaast is aluminium veel lichter dan staal. De aangepaste wanddikte zorgt voor de gegarandeerde stabiliteit van het geheel. De lichte deuren voelen dan ook handig aan bij het open en dichtgaan zonder in te boeten op hun stevigheid.


03

Geen last en
geen roest


Bij ons zijn geen lasnaden zichtbaar, dit zorgt voor een zeer strakke deurafwerking. En omdat onze deuren niet van staal maar van aluminium en rvs-onderdelen gemaakt worden roesten deze niet. Dit is vooral bij douchewanden en buitentoepassingen een groot voordeel, maar ook zal het de levensduur verlengen van binnendeuren. Een iets te enthousiaste schoonmaakbeurt zal de metalen deur niet beschadigen. Ook eventuele zweethanden op het handvat doen niets met de coating en het materiaal.

​​​​​​​

04

Kwaliteit en
voordelig


Onze metalen deuren worden volledig in Nederland vervaardigd en met hoogwaardige Axalta poedercoating afgewerkt. Deze coating wordt er echt in gebakken, afslijten is vrijwel niet mogelijk. U hoeft de deuren nooit meer te schilderen, tenzij u later een andere kleur wenst. Door het toepassen van hoogwaardige poedercoating, hetzelfde glas en en een gegarandeerde stabilitiet zijn onze metalen deuren niet te onderscheiden van stalen deuren!

​​​​​​​

De profielen van Emezzi
​​​​​​​
zijn ranker en strakker

Een metalen deur met glas

Over het glas in onze metalen deuren


In onze stalen deuren zit uiteraard glas. Wij werken uitsluitend met hoogwaardig glas, geproduceerd en geleverd door Saint-Gobain omdat zij voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen. Onze metalen deuren zijn standaard voorzien van veiligheidsglas, gelaagd of gehard. Het blanke glas is gelaagd. Dit houdt in dat de ruit bestaat uit glas, folie en weer glas. Mocht het glas barsten, dan blijven de scherven altijd aan de folie kleven zodat het niemand kan verwonden (conform NBN-EN S23-002). Het gekleurd glas wordt dan weer in een gehard veiligheidsglas uitgevoerd. Mocht het glas in de deur breken, dan valt het in kleine onscherpe stukjes uiteen zodat ook hieraan zich niemand kan verwonden. Wij kunnen veel verschillende soorten glas leveren. Het meeste toegepaste glas is blank glas, maar wilt u net even iets anders dan anders? Dan kunnen wij ook brons, groen en grijs glas leveren. Wilt u meer privacy? Matglas behoort ook tot de mogelijkheden.

Timeless®

Corrosiewerend glas

Minder poetsen, meer genieten!


Voor de doucheschermen bevelen we TIMELESS®, corrosiewerend glas aan. De badkamer is een veelgebruikte plek in huis. Er wordt geleefd en beleefd. Dat laat natuurlijk zijn sporen na. TIMELESS is een glazen douchewand die haar glans behoudt. Van hoge kwaliteit en duurzaam geproduceerd. Daarnaast is ze ook makkelijk in onderhoud.